HATAC nieuwsbrief nr 3 2024

Voorjaarscompetitie

* De voorjaarscompetitie is afgelopen; hieronder het verslag van René van Sark:

HATAC 2 is in een zeer spannende 4e klasse poule F uiteindelijk als vierde geëindigd.

In de laatste speelronde konden vijf teams nog kampioen worden maar ook nog degraderen.

In het competitiebulletin van de NTTB oost werd hier zelfs nog even aandacht aan besteed zie onderstaand bericht.

Spanning in Poule 4F:

De eindstand in poule 4F was dermate spannend dat drie teams met hetzelfde aantal punten op de eerste, tweede en derde plaats uitkwamen. Ook bij de vierde en vijfde plaats was het aantal punten gelijk.

In de onderlinge wedstrijden heeft Blauw-Wit 4 21x gewonnen, DTS 9 heeft 20x gewonnen en Thibats 1 wint 19x.

Blauw-Wit 4 is hierdoor 1e, DTS 9 is 2e geworden en Thibats 1 is als 3e geëindigd.

Tussen HATAC 2 en Effekt ’74 5 heeft HATAC 2 op onderling resultaat met 11-9 gewonnen.

HATAC 2 is hierdoor op de 4e plaats en Effect ’74 5 is op de 5e plaats geëindigd.

HATAC 3 is helaas met een vijfde plek gedegradeerd uit de vierde klasse.

HATAC 4 is ook gedegradeerd met een vijfde plek uit de vijfde klasse.

HATAC 5 is met twee nieuwelingen in de competitie Roy de Jong en Ard ter Braak zesde geworden in een zesde klasse poule.

Bij de jeugd heeft HATAC1 het prima gedaan met een vijfde plek in hun eerste seizoen in de derde klasse. Zij krijgen hier namelijk meer tegenstand en dat is goed voor hun ontwikkeling.

Het 2e jeugdteam speelde in de vierde klasse en ook zij hebben het verdienstelijk gedaan met een vierde plek.

En van Leo de Jong kwam het bericht dat HATAC 1 (Tom Freriks, Tom Dijkhuis, Bas Meddeler, Leo de Jong) kampioen zijn geworden bij de Toekomst in Lochem. Dus volgend seizoen speelt HATAC 1 weer mee in de vertrouwde tweede klasse! Zie foto onderaan.

Interview

* In een vorige nieuwsbrief is al aangegeven dat het leuk is om af en toe een lid van HATAC te interviewen. Omdat nog niemand zich gemeld heeft, zal ik maar aftrappen met het eerste “interview”, dat van mijzelf 🙃

“Ik heb kennis gemaakt met tafeltennis toen ik jaren geleden in de Hemofilie-kliniek werkte. De patiënten daar konden veel sporten niet beoefenen omdat ze snel (inwendige) bloedingen kregen. Maar tafeltennissen mochten ze wel. En dat is dus meteen één van de voordelen van tafeltennis: weinig blessure-gevoelig.

(Daarna heb ik jaren niet meer getafeltennist.. helaas)

Nog een groot voordeel van tafeltennis: je hoeft geen afgetrainde atleet te zijn om het te kunnen doen. Ook mensen die zichzelf misschien niet zo sportief vinden, kunnen heel ver komen! Want een paar eigenschappen heb je wel nodig: snel reageren en slim zijn. Goed kijken wat de sterke en zwakke punten van je tegenstander zijn en daar goed en snel op inspelen.

Eigenlijk onbegrijpelijk dat een sport met zoveel voordelen niet door veel meer mensen gedaan wordt. We zullen maar zeggen dat het voor de fijnproevers is!

Ikzelf ben geen sterke speler, niet “vast”, maar wel snel. En met “onberekenbaar” spelen (dan weer een flut-flodderballetje en dan weer eentje hard recht op het lichaam) pak ik soms toch wat punten. Ik heb lol in leuke rally’s en hoef helemaal niet te winnen. Het is maar goed dat dat laatste voor de meesten bij HATAC niet geldt!”😄

Wie volgt?