HATAC nieuwsbrief nr 4 2024

* Nu de vakantie voor de meesten erop zit en het nieuwe tafeltennis-seizoen bijna begint, nog een nieuwsbrief, met vooral berichten van het vorige seizoen. Van Tom is deze bijdrage; zie ook bijgaande foto van de winnaars.

Hatac trainingskampioenschappen (seizoen afsluiting senioren). Zoals jullie weten is rond april/mei de voorjaarscompetitie afgelopen. Philip organiseert al enkele jaren een trainingscompetitie na de reguliere training op maandag. Elke maandag trainen we dan eerst onder leiding van Philip en het laatste half uur tot uur spelen we wedstrijden tegen elkaar. Het mooie is dat iedereen tegen iedereen speelt en dat leden die in een lagere klasse competitie spelen dan de tegenstander maximaal 3 punten voorsprong krijgen. Win je de wedstrijd dan krijg je punten en hoe vaker je aanwezig bent, hoe hoger de kans is dat je punten kan verzamelen. De laatste avond van de training neemt Philip dan altijd overheerlijke gehaktballen mee én de inmiddels bekende Salmiakki! Maandag 15 juli was het weer zover en stonden ook de kruisfinales gepland van de trainingscompetitie. Deze kruisfinales werden gespeeld door Jan van der Staaij, Roy de Jong, Tom Freriks en we mochten zelfs een jeugdlid in de kruisfinales verwelkomen: Quintin Willems! Na enkele mooie partijen gespeeld te hebben (het was nogal warm) was de uitslag bekend en werden de prijzen voor plek 1 en 2 uitgereikt onder het genot van een hapje en een drankje in onze kantine. De uitslag was als volgt:

4e plek: Roy, 3e plek: Jan, 2e plek: Quintin, 1e plek: Tom

Philip bedankt voor deze leuke competitie, de heerlijke gehaktballen en de Salmiakki!

* Toelichting: De drank salmiakki wordt gemaakt van Noorse drop (daar alleen te krijgen) wodka, en rietsuiker(?) Philip kent het geheim!

* Op maandag 8 juli werd er door de jeugd gespeeld voor het tafeltennisdiploma. Iedereen is geslaagd! Zie voor de foto’s de galerij op de website van Hatac.

* Interview Philip Bertram

Onze trainer Philip maakte al op 7-jarige leeftijd kennis met tafeltennis. In die tijd waren er in Enschede nog geen tafeltennisverenigingen, maar bij veel speeltuinen stond een tafel, daar was vaak een leider aanwezig die wat aanwijzingen gaf. En er waren uitwisselingen met andere speeltuinen. Hij was fanatiek en met ongeveer 10 jaar mocht hij meespelen met de groepen uit de fabrieken! Veel van de huidige tafeltennisverenigingen zijn uit deze groepen ontstaan.

Intussen was hij ook gaan voetballen en ging het tafeltennis tijdelijk op een laag pitje. Maar hij ging werken bij metaalbedrijf Blenken en daar werd getafeltennist. Uiteindelijk ging hij bij DTS competitie spelen. Door armklachten moest hij daarmee stoppen. Eind jaren 70 deed hij de opleiding voor tafeltennis-trainer 3. Hij begon als trainer bij DTS, daarna ook bij het Roessingh en bij KLM (waar Hatac uit is voortgekomen).

Het werd wat veel allemaal.. de training in Haaksbergen werd overgenomen door Joop van Sermond, maar toen die er 12 jaar geleden mee stopte, nam Philip het toch weer over. En dit jaar is hij ook begonnen met training voor een groep Parkinson-patiënten bij DTS. Zoals hij zelf zegt: “het Roessingh- gevoel”. Dat is belangrijk! En wat hij ook heel belangrijk vindt: het sociale, het plezier dat voorop staat en iedereen hoort bij de groep! Dat vindt hij bij onze club en daar is hij heel blij mee. En gelukkig is zijn contract weer met een jaar verlengd.

* Iedereen weer een leuk, sportief en gezellig seizoen toegewenst!